Selecteer een pagina

2.Podcast marketing

Podcasts zijn niet langer een bijzaak. Voor bedrijven en instanties is het een krachtige marketingtool om bereik te vergroten, merkidentiteit te versterken en publiek te betrekken. Voor makers is het een nieuw medium met eindeloos veel creatieve opties. Het belang van een effectieve podcastmarketing strategie is dan ook niet te onderschatten. Maar hoe pak je dit aan? Een gespecialiseerd podcastmarketing agency als Spot On helpt je daar graag bij.

Vraag aan »

podcast-marketing-episode-first-approach

Podcastmarketing: De Episode First Approach

Traditioneel ligt de focus bij podcastpromotie op het promoten van de gehele serie. De ‘Episode First Approach’ in podcastmarketing draait deze strategie echter om. In plaats van de hele podcastserie te pushen, wordt een specifieke aflevering gepromoot.

Deze benadering biedt enkele voordelen. Ten eerste kunnen luisteraars op een laagdrempelige manier kennis maken met je podcast zonder dat ze zich gelijk hoeven te committeren aan een hele serie. Daarnaast kan een specifieke aflevering worden afgestemd op specifieke doelgroepen of onderwerpen, waardoor de kans op betrokkenheid en interactie toeneemt.

Spot on heeft als podcastmarketing agency de ervaring en kennis in huis om deze strategie effectief uit te voeren. We helpen je bij het identificeren van de meest boeiende en relevante afleveringen voor je publiek en deze vervolgens op de juiste manier promoten.

Het Listen-Return-Share Model in Podcastmarketing

Om podcastmarketing gericht in te zetten is het Listen-Return-Share model door Spot On in het leven geroepen. Dit model is gebaseerd op de stappen die een luisteraar doorgaans doorloopt: luisteren naar een aflevering, terugkeren voor meer en uiteindelijk de podcast delen met anderen.

Een effectieve podcastmarketing strategie stimuleert elke stap in dit proces. Allereerst moet de content boeiend genoeg zijn om de luisteraars te laten luisteren. Vervolgens moeten er voldoende aantrekkelijke afleveringen zijn om de luisteraars te laten terugkeren. Tenslotte moet het delen van de podcast zo eenvoudig en aantrekkelijk mogelijk worden gemaakt.

Spot On ondersteunt als podcastmarketing agency om dit model optimaal te benutten. We adviseren over de soorten content die je publiek aanspreken, helpen bij het consistent produceren van boeiende afleveringen en strategieën ontwikkelen om het delen van je podcast te stimuleren. 

Visualisaties_transparant_LRS-min-podcastmarketing-podcastmarketing-agency

Resumerend

Podcastmarketing is een complex maar essentieel onderdeel van een effectieve digitale marketingstrategie. Combineer de Episode First Approach met het Listen-Return-Share model samen met Spot On; een gespecialiseerd podcastmarketing agency. We helpen je om het meeste uit je podcastserie te halen en je bereik te vergroten.

Neem contact op

Samenwerken? Neem gerust contact met ons op. We luisteren graag!