Hi,

Welkom bij de allereerste Weekly Wav van 2024.

Ook dit jaar lees je hier iedere dinsdag nieuws op het gebied van streaming, podcasting en marketing.

Veel leesplezier!

🤖 De ChatGPT functie van Spotify

Spotify test momenteel een nieuwe functie waarmee gebruikers van de streaming-app via AI-technologie en prompts afspeellijsten kunnen creëren.

Gebruikers kunnen een prompt (een opdracht) invoeren in een chat of kiezen uit voorgestelde prompts, zoals “instrumentale electronica om te focussen tijdens werk” of “achtergrond cafémuziek”.

Na het selecteren van een prompt, genereert de AI een voorbeeld afspeellijst, waaruit gebruikers nummers kunnen verwijderen om de lijst verder te verfijnen.

De functie is momenteel alleen beschikbaar in het Engels en zit in de testfase.

Benieuwd hoe het werkt? Klik hieronder voor de TikTok video.

Wanneer je op de video klikt ga je naar de TikTok video.

☠️ De grootste fout in marketing

Op LinkedIn zag ik onderstaande abri voorbijkomen met Lewis Capaldi.

Het is niet dat ik uitgebreid lag te schuddebuiken, maar het trok wel mijn aandacht, en daar gaat het uiteindelijk om.

Toen dacht ik. Wat mij opvalt bij veel campagnes? Veel campagnes die ik voorbij zie komen zijn saai.

En misschien is niet saai zijn wel een van de belangrijke elementen van een succesvolle campagne, zeker in de creatieve industrie.

Saai zijn is nutteloos, je valt niet op, en je raakt de consument vaak niet.

Bron: foto via Ben Van Alboom op LinkedIn

Hopelijk biedt 2024 een jaar vol mooie campagnes die vooral niet saai zijn 😉

🔮 Dit zijn de vier podcasttalenten voor 2024

De Volkskrant heeft de talenten van 2024 bekendgemaakt voor enkele categorieën, en een categorie is ‘de podcast’.

De 4 namen op een rijtje:

Simone Eleveld (33), bekend van de podcastserie Dit kan geen toeval zijn. Bart beweert dat hij is ontvoerd door een geheime dienst. In deze serie neemt Simone Eleveld je mee in zijn bizarre verhaal. Want is er ook bewijs voor zijn excentrieke beweringen? Een absolute aanrader.

Naomi Steijger (29), maker van de recent verschenen serie Zwermelingen. Sander Schattefor stuit tijdens zijn wandelingen door een groot bos in Venlo regelmatig op verlaten slaapplaatsen en achtergelaten spullen van dakloze arbeidsmigranten. Op een dag vindt hij een pakketje met een bijbel, verregende pasfoto’s en een dagboek van een vrouw. In ‘Zwermelingen’ gaat Sander met podcastmaakster Naomi Steijger op zoek naar de schrijfster van het dagboek.

Mandula van den Berg (26), maakte eerder Schoremstad, waarmee ze werd genomineerd voor een NTR-podcastprijs, en Kreeftentemmers.

Joske Meerdink (32), het brein achter De ramp met de Phoenix. In 1847 brak er brand uit op de Phoenix, een schip vol gelukzoekende Gelderlanders onderweg naar Amerika. Joske Meerdink stortte zich op deze bijna vergeten ramp.

Bekijk hier alle talenten van 2024 volgens de Volkskrant.

📌 Lees-, luister-, en kijktips.

Spotify heeft meer dan 100.000 videopodcasts. Dat blijkt uit een artikel van Tubefilter. Ook is te lezen dat Spotify in 2024 meer gaat inzetten op video. Een interessante ontwikkeling.

Met de Microsoft Copilot-app gebruik je GPT-4 en Dall-E-3 gratis op je smartphone. Microsoft heeft zijn Copilot-app beschikbaar gesteld op iOS. De app was onlangs al uitgebracht voor Android-apparaten. Met de gratis Copilot-app kun je vragen stellen aan een digitale assistent die gebruikmaakt van artificiële intelligentie (AI), gebaseerd op de nieuwste modellen van OpenAI. Dat zijn GPT-4 (voor tekst) en Dall-E 3 (voor beeld). Deze modellen zijn via andere wegen alleen tegen betaling te gebruiken.

Podcast tip: Wie is Musk? In Wie is Musk? gaat host Simon Dikker Hupkes samen met vijf experts op zoek naar de drijfveren achter de handelingen van Elon Musk, een van de rijkste mensen op aarde. Hoe is hij dat geworden? Wie waren zijn voorbeelden? En is het wel zo verstandig om één mens zoveel genialiteit toe te dichten? Iedere week verschijnt er een aflevering. Beluister de serie hier. 

Deze nieuwsbrief is gratis

🔗 Voeg me toe op LinkedIn en X (voorheen Twitter) voor meer.

📈 Ben je op zoek naar meer luisteraars voor je podcast? Wil je adverteren in podcasts en op streamingplatforms zoals Spotify? Stuur me dan een berichtje.

📩 Stuur deze nieuwsbrief eens door naar een collega of vertel erover op LinkedIn of X.

🫵 Vraag aan jou

Op een mooi jaar! 🖐️🎤